donderdag 23 december 2010

Leuk

Het gebeurt nogal eens dat wanneer ik wakker wordt er een stuk tekst in mijn hoofd speelt. Meestal is het een tekst die nergens op slaat en waarvan de achtergrond of diepere betekenis niet (door mij) te achterhalen is. Gisteren had ik er een die in ieder geval leuk was. Ik zag die tekst ook voor me. Die ging over een "banketbakker die naar zijn vrouw cake." Mijn onderbewuste had een, volgens mij, alleraardigste woordspeling bedacht.

Toen sloeg de frustratie toe. Ik zag een mooie aanleiding voor een blog met een reeks van soortgelijke woordspelingen. Maar hoewel ik niet onbedreven ben in de Nederlandse taal en het Engels iets beter beheers dan de gemiddelde Nederlander kwam ik tot niets. Nou ja, wel iets, maar dat kon de toets van mijn eigen kritiek niet doorstaan: te gezocht of te gewrongen, dus niet echt leuk. Let wel: ik ging net als bij de banketbakker-en-cake uit van een tweetalige woordspeling. Probeer het maar eens. (Een andere vreemde taal dan Engels mag ook.)

Gevolg van een en ander is dat hier vandaag weinig te lezen valt. Dat wordt dan weer gecompenseerd door een nieuwe 'Beggarkort'. Klik hier.
x