maandag 26 december 2011

Open

Ik heb er geen gebruik van gemaakt, maar ik had gisteren gewoon boodschappen kunnen doen. De C1000 in 'mijn' winkelcentrum was op Eerste Kerstdag gewoon open. Dat had ik zaterdag al opgemerkt, toen ik daar boodschappen deed. In Trouw las ik dat meer supermarkten gisteren gewoon open waren. Wat volgens de werknemers (van Vomar) opviel was dat er zeker niet alleen vergeten boodschappen werden gehaald, maar dat er nog steeds ook hele kerstdiners werden gehaald. Kennelijk zijn mensen op het allerlaatste moment van gedachten veranderd en besloten ze toch maar iets aan de Kerst te doen. Of een familieruzie is nog net op tijd bijgelegd.

Ik vroeg me wel even af hoe dat nu zat met personeel dat op Eerste Kerstdag 'moest' werken. In ieder geval bij de Vomar was dat geen probleem. Er waren genoeg vrijwilligers die wel een dagje voor een dubbel salaris wilden werken.

Vandaag is - in Amsterdam tenminste - wel zo'n beetje alles open wat normaliter ook op zondag open is. Ik heb ook voor vandaag 'alles' al in huis, maar ik ga toch even de stad in. In de Bijenkorf ga ik iets met slagroom scoren (Het is toch een feestdag?) en ik ga wat boekhandels langs. Er zal vast wel ergens een boek liggen dat ik wil lezen en ik heb nog ruimte in mijn boekenkast.
x