vrijdag 1 oktober 2010

Paranoïde

Ik heb het hier al eens gehad over Martin Bosma, de ideoloog en spindoctor van de PVV, volgens wie Hitler een socialist was. Zo af en toe moet ik ook ergens mijn agressie kwijt, al is het dan maar verbaal (en dan nog redelijk netjes), maar ja, Geert Wilders is inmiddels alom geaccepteerd als respectabel politicus. Hij staat op één lijn met Mark Rutte en Maxime Verhagen en die zijn over een paar dagen premier en vice-premier van ons land. Dus moet ik me maar eens richten op die Bosma.

Trouw schrijft (dat ging over de gebeurtenissen op woensdag): Een eindje van de vergaderplek van de CDA'ers vandaan benadrukte PVV-Kamerlid Martin Bosma bij zijn boekpresentatie juist dat dit kabinet met PVV-gedoogsteun cruciaal is voor de PVV-strijd tegen de extreme islam. "Als het mis gaat krijgen we geen tweede kans", waarschuwde de vertrouweling van Wilders, "de Amerikanen sturen hun zonen niet voor de tweede keer naar de stranden van Normandië." Kijk, dat mensen in bepaalde wijken zich onbehaaglijk voelen vanwege het gedrag van kutmarokkaantjes, daar kan ik me nog iets bij voorstellen. Maar die Bosma is gewoon paranoïde. Bosma is niet dom. Hij heeft politicologie en sociologie gestudeerd en mag drs. vóór, of MA achter zijn naam zetten. Hij is als journalist zijn werkzaamheden voor die linkse NOS ongeschonden doorgekomen. Ik stel me zo voor dat hij af en toe badend in het zweet wakker wordt uit een beangstigende droom. In die droom is het beschaafde Europa bezet door de gezamenlijke troepenmacht van de landen van de Arabische Liga, aangevuld met de Sonderkommando's van Hammas, Hezbollah, de Al-Aqsabrigade en de Janjaweed. Opstandelingenleider Bosma weet met zijn (inmiddels illegale) mobiele telefoon contact te krijgen met de Amerikaanse president: "Mister President, we implore you! Come liberate us!"
"Where did you say you're calling from?"
"The Netherlands, mister President. You know, we sent a lot of troops to help you in Irak and  Afgha ..."
"Shut up, Borman! You left Uruzgan in 2010, did'nt you? And now you expect me to send my boys and girls to Omaha Beach and Juno Beach and all them other fucking beaches in Normandy again? Forget it! I've got problems of my own." Tuut tuut tuut.

Bosma kan weer rustig slapen. Door keihard onderhandelen heeft Wilders wel wat voor elkaar gekregen: Toegelaten immigranten krijgen aanvankelijk een tijdelijk Nederlanderschap voor vijf jaar. Wie binnen die periode een misdrijf pleegt waarop een straf van meer dan twaalf jaar staat, moet het land uit. Dat zal die islamitische horden tegenhouden! We krijgen er immers ook nog 2500 agenten bij!

In de Volkskrant las ik: Als gedoogpartner van de beoogde kabinetspartijen CDA en VVD wil de PVV nu vooral gezag uitstralen. Bosma's fractiegenoot Marcial Hernandez heeft dat nog niet helemaal. Die belandde na enige geweldpleging in een horecagelegenheid in een politiecel. Misschien kan Wilders hem eens uitleggen dat je ook in de persoonlijke sfeer, zelfs met een glaasje op, wel eens iets moet gedogen. Kritiek bijvoorbeeld, of een andere mening.
x