donderdag 9 juli 2015

WALM

David Pinto is emeritus hoogleraar interculturele communicatie. Hij wil kennelijk ook graag de politiek in. Volgens Het PAROOL is VNL, dat nieuwe partijtje van Bram Moszkowicz, alweer de negende partij (...) waarvoor Pinto zijn diensten heeft aangeboden. Hij zal toch weer naar een andere partij moeten zoeken.

Pinto heeft zijn lidmaatschap van VNL inmiddels al weer opgezegd: hij heeft eens onderzoek gedaan naar zijn nieuwe partijgenoten. En wat bleek? Moszkowicz is 'een maffiamaatje' en de rest is 'PVV-afval' op zoek naar wraak op Geert Wilders. 'Uit naarstig, uitgebreid en diepgaand onderzoek kwam een walm van stank om bewusteloos van te raken.'

Je mag toch van een voormalig hoogleraar verwachten dat hij, alvorens een niet gheel onbelangrijk besluit te nemen, de nodige informatie inwint en op basis daarvan een weloverwogen besluit neemt. Mij staat vaagjes bij dat er de afgelopen jaren nogal wat publiciteit rond Moszkowicz is geweest en dat die andere types met enig verschil van mening de PVV hadden verlaten en niet (meer) tot de grootste vrienden van Geert Wilders gerekend konden worden, wist ik ook. Zoveel "naarstig, uitgebreid en diepgaand onderzoek" was daar nu ook weer niet voor nodig.

Pinto lijkt me wel tot de doelgroep van 50PLUS te behoren. Misschien kan hij eens met Henk Krol gaan praten.