zondag 29 maart 2020

LICHTPUNTJE

Vanochtend heb ik twee keer geniest, maar hoesten doe ik niet en keelpijn heb ik niet. Of ik koorts heb weet ik niet, want mijn (oor)thermometer werkt al een tijdje niet zo best meer. Die geeft voortdurend een temperatuur van rond de 33 graden aan. Maar deze thermometers zijn al dagen lang  nergens te verkrijgen.

Door uitzendingen van EenVandaag en Op1 ben ik me overigens gaan afvragen of ik, als ik met coronaverschijnselen het ziekenhuis word , nog wel kans maak op opname in de Intensive Care. Zoals ik hier al eens vermeld heb zijn er nog wat onderliggende klachten als COPD en hartfalen. Hoe zinnig is het om (eventueel) gedurende enige tijd mij een IC-bed bezet te laten houden? Ik zou daar zelf ook niet direct een positief antwoord op geven.

Voor mij persoonlijk zie ik nog een lichtpuntje. I.v.m. mijn COPD gebruik ik dagelijks een 'pufje' waarin ook een corticosteroïde (fluticason) is opgenomen. Dat werkt ontstekingsremmend. Mocht het virus mijn longen binnendringen dan is de kans op een longontsteking, denk ik dan maar, toch iets kleiner dan bij veel andere slachtoffers.