maandag 25 mei 2015

GAY

Het PAROOL bevatte zaterdag een artikel onder de kop Dé 5 plekken om het Songfestival te kijken in Amsterdam. Die vijf plekken waren diverse over de (binnen)stad verspreide bars. De finale van het Songfestival kijken is in Amsterdam het toppunt van kneuterigheid. Dat werd er nog even bij vermeld.

Bij elke bar werd een bijzonderheid vermeld. Bij de vijfde, Vondel CS, stond: Enige café in het rijtje zonder duidelijk gaysignatuur. Daar kan ik dan weer uren over nadenken.

Is er een duidelijke relatie tussen homoseksualiteit en interesse in het Songfestival? Zijn het juist homo's en lesbo's die het leuk vinden om 'met z'n allen' naar het songfestival te kijken onder het genot van een drankje en een knabbeltje? Zijn zij kneuteriger dan hetero's?

Wil je een beetje eigentijds zijn, dan moet je je tegenwoordig meteen ook afvragen: En hoe zit het nu met de relatie van biseksuelen en transgenders met het songfestival? Is die al of niet van het kneuterige soort? Hebben die ook hun eigen bars om gezamenlijk van het songfestival te genieten? Los daarvan: in elke kroeg waar ze normaliter de tv aan hebben staan, omdat die afschuwelijke Amerikaanse gewoonte ook hier steeds meer veld wint, hebben ze hoogstwaarschijnlijk ook op het songfestival afgestemd. Daar keken dus, mag je aannemen, voornamelijk hetero's naar. Wilden die niet weten welke de vijf voor hun meest geschikte  bars voor festivalgenot waren?