vrijdag 10 november 2017

NACHTVORST

We hebben nu, geloof ik, twee of drie keer nachtvorst gehad en het gezeik is al weer begonnen. Ik bedoel natuurlijk het gezeik over een Elfstedentocht. Gisteren begon Erben Wennemars erover in DWDDrrrrrr. Hij had gebeld met Sven Kramer: als er half januari een Elfstedentocht zou worden gereden, zou Sven dan meedoen? En wat zei die dekselse Sven? Hij zou niet meedoen!

Erben deed of hij het een vreemde beslissing van Sven vond. Hij haalde zelfs Reinier Paping, de winnaar van de legendarische Elfstedentocht van 1963 erbij, die ook nog even moest zeggen dat Sven spijt zou krijgen van zo'n beslissing. Als voormalig topsporter wist Erben natuurlijk heel goed dat Sven een paar weken voor de Olympische Winterspelen wel wat anders aan zijn kop had dan tweehonderd kilometer door de weilanden van Friesland schaatsen. Hij wil niet anders dan zijn stomme fout in Vancouver goedmaken, toen hij door een verkeerde wissel de gouden medaille op de tien kilometer miste. Die medaille wil hij volgend jaar februari alsnog winnen.

En nu maar hopen dat er voorlopig geen vorst, 's nachts of overdag, voorkomt, want anders komen we van dat gezeik niet meer af.