vrijdag 17 april 2020

UITBRAAK

In het liveblog van de Volkskrant las ik: De Gates Foundation, een van ’s werelds grootste goededoelenorganisatie met een toegezegd vermogen van 46,8 miljard dollar, maakte woensdag bekend een kwart miljard dollar beschikbaar te stellen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Je zou verwachten dat Gates heel wat waardering zou ontvangen voor een toch niet onaardige gift. Die zou hij misschien ook gekregen hebben als hij niet het lef had gehad kritiek te hebben op het besluit van Donald Trump de Amerikaanse bijdrage aan de WHO te staken. Voor enkele mensen was dat aanleiding genoeg om nog eens in het verleden van Bill te duiken. Ze vonden ook nog wat, bij YouTube.

Al weer vijf jaar geleden waarschuwde Gates dus dat de grootste bedreiging voor de mensheid niet een atoomoorlog zal zijn, maar de uitbraak van een virus dat miljoenen mensenlevens bedreigt(...) De miljardair zou, als schepper van het virus, geld willen verdienen aan een vaccin en zou een complot hebben bedacht om de wereldbevolking uit te dunnen ofwel te surveilleren. De speech van Gates die op YouTube gevolgd kan worden, is inmiddels door zo'n 26 miljoen mensen bekeken en veel daarvan geloven kennelijk dat Gates inderdaad het virus verspreid heeft en laten dat via YouTube, Facebook en Twitter ook luidkeels weten en laten dat vergezeld gaan van haat- en smaadteksten richting Gates.

Waarom denken die complotdenkers nou nooit eens goed door? Waarmee moet hij die investering van 250 miljoen dollar terugverdienen? Hij heeft, volgens loonwijzer.nl een maandinkomen van   € 850.824,25 en hij heeft een vermogen van 110 miljard dollar. Hij wordt dit jaar 65. Zou hij dan echt veel moeite doen om nog wat bij te klussen?

Ik heb nog nergens gelezen dat Bill Gates ook achter het plaatsen van G5-zendmasten zit, maar dat komt vast nog wel.