woensdag 30 maart 2016

OPMERKELIJK

's Ochtends kijk ik wel eens naar 'Goedemorgen Nederland' van WNL, voornamelijk omdat daarin ook het NOS-journaal is opgenomen en ik ben nu eenmaal een nieuwsjunk. Verder is het een talkshow waarin door 'deskundigen' commentaar wordt gegeven op min of meer actuele nieuwsfeiten. Vast onderdeel van het programma is 'het laatste nieuws' dat door Maaike Timmermans wordt gebracht. Vaak zijn dat wat kleinere nieuwsfeitjes, ook wel in de categorie 'goed nieuws'.

Gisteren was een van de laatste nieuwsfeitjes dat een man in (ik geloof) Brabant met een windbuks op konijnen had geschoten. Hij had zelfs twee dode konijnen bij zich. Dat was trouwens niet het meest opmerkelijke. Meest opmerkelijk was, dat werd ook benadrukt, dat de man gebruik maakte van een scootmobiel.

Wat is er zo opmerkelijk aan een scootmobielgebruiker  die konijnen doodschiet met een windbuks? Is dat vreemder dan een konijnenmoordende automobilist of mountainbiker? Ik acht het niet geheel uitgesloten dat iemand op jacht gaat naar konijnen op een step, op skeelers of een segway.

Als ik rond het middaguur in het OLVG West (voorheen Lucas Andreas Ziekenhuis) zit te wachten op de taxi van Connexxion, zal ik, om de tijd te doden, aan het lezen zijn op mijn e-reader. Zal een toevallige passant nu thuis opgewonden vertellen: 'Ik zag iemand op een scootmobiel die op een e-reader las.' Ja, scootmobielgebruikers zijn net gewone mensen.