donderdag 29 september 2016

BAKFIETS

In de (digitale) Volskrant stond een artikel onder de kop FLIRT VAN DE DAG. Dat ging over een flirt tussen Pechtold en Roemer. Vandaag bracht BNR de achtergronden, gretig bevestigd door beide hoofdrolspelers: ja, SP en D66 - toch niet bepaald elkaars natuurlijke geestverwanten - tasten de mogelijkheden van regeringssamenwerking af. Want wat in enkele grote steden al lukt, smaakt naar meer op landelijk niveau, alle grappen over inkomensafhankelijke bakfietsen ten spijt.

De laatste zinsnede slaat op een tweet van Michiel Peters, volgens Wikipedia medeoprichter, zanger, gitarist, componist en tekstschrijver van de Amsterdamse popgroep de Nits tussen 1974 en 1985, maar hij is ook, als ik het goed zie, persvoorlichter van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Hij Twitterde: We vonden elkaar in de gezamenlijke liefde voor de inkomensafhankelijke bakfiets... #SPD66.

Je kunt niet zeggen dat het in Amsterdam ritselt van de bakfietsen waarmee ouders hun kinderen door de stad vervoeren (altijd beter dan de auto), maar je ziet ze toch wel vrij vaak.

Er zijn, naar mijn idee, in Amsterdam meer bakfietsen dan D66'ers,h  dus andersdenkenden moeten ook wel eems van dit vervoermiddel gebruik maken. Kan iemand mij vertellen waarom dan toch bakfietsen steeds geasscocieerd worden met D66?