maandag 3 augustus 2015

REGELTJES

In het algemeen houd ik mij braaf aan gestelde regeltjes, zolang zij niet strijdig zijn met, volgens mij, ethische beginselen en naleving niet al te moeilijk is.

Twee jaar geleden verbleef ik een week in een naturistenresort in Kroatië. Ik verbleef daar in een bungalow(tje) met halfpension. Het ontbijt en het diner werden niet bij de bungalow bezorgd, daarvoor moest ik naar jet centrale restuarant. Dat was de enige plek in het resort waar ieder, verplicht, gekleed ging. De ratio daarvan ontging me totaal.

Bij de voorbereiding van mijn tripje naar Zeewolde las ik ergens dat ook in het restaurant van Flevo Natuur kleding gedragen moest worden. Uiteraard paste ik me ook hier de eerste twee avonden aan, net als de andere bezoekers. Echter, gisteravond blek dat toch wat genus feel rder te liggen.

Ik had uiteraard geheel ontkleed op het terras bij het restaurant twee pilsjes gedronken. Toen ik naar binnen wilde gaaan voor het diner, schoot mij de 'kledingregel' te binnen. Ik tufte naar mijn bungalow en gekleed in korte broek en poloshirt tufte ik weer terug. Terwijl ik nog aan mijn apėritief zat, namen geheel ontklede personen aan diverse tafeltjes plaats. Ik verwachtte dat het bedienend personeel hen op hun onzedelijk gedrag zou wijzen, maar dat deed doodgemoedereerd niet meer dan de bestellingen opnemen en (later) uitvoeren. Terug in de bungalow las ik nog eens de 'Informatiegids 2015' door en daar las ik: "Tijdens het diner en feestavonden zijn se meeste van onze gasten gekleed, ongekleed is uiteraard wel toegestaan."

Waarom trekken sommige mensen ineens kleren aan als ze gaan eten? Doen ze dat ook voor hun tent of bij/in de bungalow. Er was overigens een stel dat in een badjas naar het restaurant kwam. Volgens mij is dat nog heel wat vreemder dan in je blootje eten.


REGELTJES.

Ik schrijf dit op mijn iPad, want mijn laptop verdomt het verbinding te maken. Ik probeer het later nog wel een keer. Dan krijgen jullie een 'echte'  Beggartalk'. Ik zit trouwens weer onder een strakblauwe hemel.