woensdag 13 juli 2011

Spelen

Het duurt nog iets meer dan een jaar tot In Londen de Olympische Spelen van 2012 beginnen. Je hoort er de laatste tijd weinig meer over, maar er zijn in Nederland personen en organisaties die niets liever willen dan dat de Spelen van 2028 in Amsterdam worden gehouden. Ik ben daar geen groot voorstander van, maar mocht het toch doorgaan, dan zal ik er weinig last van hebben. In de eerste plaats moet ik maar zien dat ik 89 wordt en als dat werkelijk lukt zie ik me nog niet regelmatig de stad ingaan, waar ik me dan zit te ergeren aan luidruchtige fans van allerlei nationaliteiten, opgefokte veiligheidsmaatregelen en in de war gelopen openbaar vervoer.

Op het BBC London News zie ik vrijwel dagelijks welke gevolgen de Spelen van volgend jaar nu al hebben. Dat begon al met het het bestellen en toewijzen van toegangskaartjes, waarbij van alles mis ging. Veel gelukkigen kregen ook nog eens een dubbele rekening gepresenteerd. Wie pech had kon alleen nog een kaartje krijgen voor het kleiduiven schieten of het Grieks en Romeins worstelen. Door allerlei verkeersmaatregelen zien kleine middenstanders de klanten hun winkeltjes mijden. Mooie stukken groen veranderen in bouwputten. Bedenk daarbij dat Londen een iets grotere oppervlakte heeft dan Amsterdam en stel je ellende even voor, die al ruim vóór 2028 begint.

Een kleine drie weken lang zou Amsterdam eruit kunnen gaan zien als op Koninginnedag. Voor mij is dat een horrorscenario.
x