zaterdag 10 november 2012

Kosten

De afgelopen nacht heb ik eindelijk weer eens redelijk goed geslapen. Ik werd niet gestoord door kriebelhoest en was ook niet benauwd. Stoppen met roken is op termijn wellicht gunstig voor de kosten van de zorg, maar voorlopig heb ik alleen maar extra geld gekost. Ik heb diverse bezoeken aan de huisarts gebracht, er is diverse malen bloed onderzocht, er is een thoraxfoto gemaakt en gisteren is er een spirometrie gemaakt, waarbij de longfunctie wordt onderzocht. De uitslag daarvan hoor ik dinsdagochtend. In ieder geval weet ik nu dat ik geen diabetes heb en dat organen als nieren en lever goed functioneren.

In wachtkamers van artsen en ziekenhuizen tref je vaak een overdaad aan oude nummers van tijdschriften als Story en Privé aan. Bij mijn huisarts niet. Wel heb ik daar diverse malen een christelijk blad aangetroffen, zoals gisteren een blad waarin diverse 'genezingen' door gebed werden beschreven. Zo vertelde een vrouw dat ze van het ene moment op het andere van multiple sclerose verlost was. Een knap staaltje van God.

Ik heb me voorgenomen a.s. dinsdag mijn huisarts te vragen of ik over een tijdje ook een blad over de heilzame werking van acupunctuur of andere kwakzalverij mag aantreffen. Dan zal ik hem adviseren het 'Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde er ook bij te leggen, of het blad 'Skepsis'.

=========================
Ik heb 26 dagen niet gerookt. (Wordt vervolgd.)
=========================
x