zaterdag 25 oktober 2014

Eerbetoon

Hebben we nog niet voldoende emo-tv? Volgende week kun je van maandag tot zaterdag, in de aanloop naar Allerzielen, bij NPO2 kijken naar 'Ode aan de doden', dat op tv gebracht onder de slogan 'Voor wie steek jij een kaarsje op?' door de vereende krachten van KRO en RKK. Allerzielen immers is een paapse, jaarlijks terugkerende, herdenking van overleden geliefden.

Er is uiteraard niets mis met het herdenken van overleden geliefden. Ik doe dat ook wel eens, maar ik wacht niet op een bepaalde datum (2 november) die de kerk van Rome daar ooit voor aangewezen heeft.

In Het PAROOL las ik dat KRO en RKK echt alles uit de kast halen. Op Amsterdam Centraal Station komt volgende week een kapel te staan, waar mensen een kaarsje kunnen branden voor een overleden dierbare. Initiatiefnemer is de KRO die in aanloop naar Allerzielen een herdenkingsplek inricht op een van de drukste locaties in het land.

Ik heb nog niets gelezen over herdenken van dierbaren via Facebook en/of Twitter. Dat mag je helemaal buiten de KRO en de RKK om zelf doen.