donderdag 5 september 2013

Kleding (vervolg)

Ik zit nu bij een ander restaurant op enkele meters van het strand. Hier geldt duidelijk een andere 'dress code', meer in de zin van 'come as you are' en zo dicht bij het strand zijn er niet veel geklede mensen en ik denk niet dat veel mensen een jurk of costuum meenemen naar het strand. Het is commercieel dus wel zo handig om niet al te formalistisch te zijn als uitbater. Ik heb het menu hier eens bekeken. Vrijwel al het vlees weegt 200 gram, er is 1 gerecht van 150 en 1 van 180 gram.

Bij 'weer online' zag ik dat het hier met 28 graden maar 1 graad warmer is dan op Schiermonnikoog, waar mijn oudste broer met echtgenote en twee zussen voor een midweekje verblijven. Waarom ben ik zo ver weggegaan?

Kleding

Vorig jaar rond deze tijd was ik op Karpathos. Daar was het mooi weer, dus ik liep nogal eens in een korte broek. Toen ik een keer zo het restaurant in wilde gaan, werd ik tegengehouden. Ik moest een lange broek aantrekken. Hier kon ik gisteren gewoon in mijn korte broek het restaurant in. Terwijl buiten het restaurant iedereen in zijn/haar nakende niksie rondloopt. Er is dus een soort universele regel: bij het eten moet je meer kleren dragen dan bij andere bezigheden.

Het is trouwens even wennen. Het lijkt hier meer op een klein dorp, dan op een camping, wat het officieel is. Het heeft wel iets om 's ochtends in je blootje de deur uit te gaan. De overgrote merderheid van de gasten hier is Duits. Het personeel spreekt dus ook Duits en nauwelijks Engels, waarin ik mij bij voorkeur uitdruk, als het niet in het Nederlands kan.

Wat ook opvalt is dat je voortdurend mensen ziet die iets aan het schoonmaken zijn, wat natuurlijk een goed teken is.

Het weer is weer buitengewoon mooi. Ik ga dus gauw mijn kleertjes uittrekken en naar het strand.