donderdag 3 oktober 2013

Deaud

Staatssecretaris Teeven wil Folkert van der G., die Pim Fortuyn dood schoot, niet vervroegd vrijlaten zolang dat maatschappelijke onrust met zich mee zou brengen. 'Ook al gedraagt hij zich buitengewoon goed', zei Teeven destijds. Aldus de Volkskrant. Ook zaken als veiligheid van de man zelf spelen een rol. Het beleid van de regering zorgt ook wel eens voor 'maatschappelijke onrust', maar de ministers en staatssecretarissen mogen gewoon over straat lopen.

Je hoeft maar weer eens keer 'Geenstijl,nl'  te lezen om te weten dat er voldoende mensen zijn die er niets op tegen hebben dat Van der G., om in geenstijl-termen te spreken, wordt 'deaud' gemaakt 'Geenstijl' zal er t.z.t. wel voor zorgen dat algemeen bekend wordt waar hij zich zal vestigen.

We leven in een rechtstaat. Dat betekent naar mijn idee o.a. dat we geen regeltjes en/of gewoonten gaan afschaffen omdat we ons daarbij vanwege allerlei emoties een keer niet lekker voelen. Het betekent ook dat we niet zelf even gaan uitmaken wie het verdient 'deaud' gemaakt te worden. Wie een willekeurige Nederlander van het leven berooft en een gevangenisstraf van 18 jaar krijgt, wordt na 12 jaar vrijgelaten. Waarom moet dat anders gaan, als het slachtoffer een bekende Nederlander is?
x