donderdag 2 oktober 2008

Ervaring

"A f****** redneck."*)
****** staat voor ucking. In Amerika is het 'not done dat zomaar voluit op websites te schrijven of in ondertitels. Op de tv laten ze dan altijd "bliep" horen. Hier hoeven we geen k**marokkaan of l** de behanger te schrijver. We laten op tv ook geen "bliep" horen.

Ter zake: ene Levi Johnston (18 jaar oud) noemt zichzelf dus "A fucking redneck". Verder zegt hij, in een weblog: "I don't want kids." Probleempje is dat het zeventienjarige meisje Bristol zwanger is. Van Levi. En Bristol wil het kind houden. Op zich is dat allemaal niet zo bijzonder. Tienerzwangerschappen komen in Amerika veel vaker voor dan hier. Abortus is daar ook iets minder gebruikelijk dan hier. Bovendien is de mams van Bristol fel tegen abortus.

Ja, en?

Niemand in Amerika zou zich druk maken over Levi en Bristol, afgezien dan van directe familie en wellicht vriendinnen en vrienden. Maar iedereen in Amerika kent ze inmiddels. De achternaam van Bristol is namelijk Palin. Haar moeder is gouverneur van Alaska, maar als het aan haar ligt wordt ze 'the next vice-president of the US of A'. En dan wordt ineens alles belangrijk wat maar in de verste verten met haar te maken zou kunnen hebben. Wat voor merk oogschaduw gebruikt ze? Heeft zij een achterneef die ooit beboet is voor het stelen van een rol pepermunt in de supermarkt? Heeft zij in 1997 gezegd dat 6000 jaar geleden dinosaurussen en mensen tegelijkertijd leefden? (Volgens de Gazet van Antwerpen wel.) Heeft ze misschien een zwangere dochter? Ja, verdomd, ze hééft een zwangere dochter. Heeft dat iets met politiek te maken? Hier niets, in Amerika alles.

Op 'YouTube' zag ik een stukje uit een interview dat Sarah Palin gaf aan CBS. Haar werd gevraagd of zij buitenlandse ervaring had. Wel degelijk, vond Sarah, want Alaska wordt aan de ene kant begrensd door Canada en aan de andere kant door Rusland. Bedenk dat even goed: tussen Alaska en Rusland ligt niet meer dan de Beringstraat! Tussen Canada en Alaska schijnt alleen maar een grens te liggen waar je zo overheen kunt stappen. De Comissaris der Koningin in Limburg ( o nee, daar heet hij de Gouverneur) kan hier dus zo minister van buitenlandse zaken worden.

Wil je even echt lachen? Kijk dan eens hier. Het is een stukje uit het satirische programma "Saturday Night Live" van een 'interview' met (een bijna perfecte look-a-like van) Sarah Palin.

*) redneck = een blanke Amerikaan die beschouwd wordt als provinciaals, conservatief en kwezelachtig.