woensdag 10 april 2013

Alert

Volgende week ga ik met Jan, Jan en Jan een paar dagen naar Valencia. Normaliter begeven we ons wandelend door zo'n buitenlandse stad, maar wandelen ligt momenteel niet zo lekker bij mij. Gelukkig valt er op diverse websites te lezen dat Valencia net zo plat is als Nederland, dat er zelfs een toenemend aantal fietspaden is en een toenemend aantal bedrijven dat fietsen verhuurt voor een redelijke prijs (zo'n 12 euro per dag).

Voorshands ga ik er vanuit dat het fietsen in Valencia nog iets minder populair is dan in Amsterdam en dat de inwoners en andere bezoekers niet gewend zijn rekening te houden met fietsers. Wij moeten dus zelf rekening houden met andere weggebruikers. Nu ben ik dat al gewend, want ik fiets nogal eens door het centrum van Amsterdam. Ik heb dus vaak opgemerkt dat toeristen geen idee hebben wat het betekent dat op het Damrak die strook tussen trambaan en trottoir rood gekleurd is. Die strook ligt ook tussen de tramhalte bij de Bijenkorf en het trottoir. Dat kan nog wat extra problemen opleveren. Eenzelfde situatie doet zich voor in de Ferdinand Bolstraat bij de Heineken Experience

In Het PAROOL las ik dat het gemeentebestuur van Amsterdam er wat aan gaat doen. Toeristen moeten alerter worden gemaakt op fietspaden, vindt de gemeente Amsterdam. Daarom zijn nieuwe fietssymbolen geplaatst in de hoop toeristen oplettender te maken voor fietsen en scooters.
\x\x

Hoe hebben ze eigenlijk onderzocht wat toeristen direct opmerkzaam maakt op het 'gevaar' van fietsen.
x