maandag 15 juli 2019

FIETSEN

Toen bleek dat Nederlandse vrouwen best aardig konden voetballen en op wereldniveau behoorlijk konden meekomen (IN DE FINALE VAN HET WK!), gingen 'we' ineens met ons allen kijken, ook omdat de NOS het belangrijk genoeg vond alle wedstrijden live uit te zenden.

Gistermiddag keek ik naar de finale van Wimbledon.  Prachtige wedstrijd! Die werd uitgezonden op NPO 2. Op NPO  1 werd live verslag gedaan van de Tour de France. Daar heb ik dus niet naar gekeken. Ik heb later de samenvatting gezien: een behoorlijk oninteressante rit.

Intussen werd in Italië de Giro voor vrouwen gereden. Die wordt voor de tweede keer op rij door een Nederlandse gewonnen, een andere Nederlandse wordt tweede en weer een andere wint vier etappes. Wat hebben de Nederlandse mannen bij de Tour daar tegenover te stellen? Die hebben drie etappes gewonnen en het ziet er nog niet naar uit dat het er veel meer zullen worden noch dat Nederlanders in Parijs op de eerste en tweede plaats zullen staan. Toch zendt de NOS elke dag vanaf een uur of twee tot aan het einde van de rit alles live uit, hoe weinig boeiend ook en hoe onopvallend de Nederlandse renners ook presteren. Zou het niet veel aardiger geweest zijn alle etappes van de Giro voor vrouwen live uit te zenden?