dinsdag 4 augustus 2015

LOSSER

"Op het terras wat verteren?
Okee, maar dan wel zonder kleren!"
Deze toch wel wat 'dwingende' tekst is te vinden op diverse plaatsen op het terrasbij het restaurant, waarover ik het gisteren had. Er is ook een iets genuancerder tekst: "Wij zouden het erg waarderen als u hier zit zonder uw kleren." Op terrasjes in Amsterdam (of in welke stad, dorp of gehucht ook) zie je nooit teksten met een diametraal tegengestelde inhoud. Dat hoeft ook niet, want zelfs de hard core naturist weet waar zhij zich aan te houden heeft. Hoe dan ook, zelfs in deze naturistenomgeving kan men het niet laten het een en ander toch wat te 'regelen'. 'Jij' moet je net zo gedragen als 'wij'.

Misschien moeten we leren ons in de gewone maatschappij wat 'losser' te gedragen. Nee, ik ga er echt niet voor pleiten dat bij zomerse temperaturen we allemaal in ons blootje de straat op en naar ons werk gaan en onze boodschappen doen. Maar wat is er tegen om in je blootje op de grazige weiden van het Vondelpark te liggen? Omdat anderen dat 'zondig' vinden? Of omdat ze liever niet naar blote mensen hoeven te kijken? Nou, dan kijken ze toch niet? Of stiekem, omdat ze eigenlijk wel graag kijken, al kun je dat beter loeren noemen?

Ik zeg het nog maar eens voor degenen die dat nog steeds niet weten of willen geloven: als iedereen in zijn/haar blootje loopt/zit/ligt, is dat absoluut niet sexy. Je komt erachter dat jouw lichaam echt niet veel minder aantrekkelijk is dan van vele anderen.

PS
Dit blog verschijnt wat later dan normaal. Ik heb, in tegenstelling tot wat ik dacht, geen wifi in mijn bugalow. Als ik 's morgens vroeg wat wil publiceren, moet ik naar de receptie rijden waar gratis wifi is. Maar vanochtend regende het. Het is nog geheel bewolkd. Ik ben dus, geheel gekleed, naar het restaurant gereden, waar de wifi ook gratis is.