woensdag 5 augustus 2015

LOTR

Nadat ik gisteren mijn blogje gepubliceerd had, ging ik een dutje doen. Toen ik tegen vier ur wakker werd, was er weer volop zon en kon ik weer uit de kleren op mijn terras verder lezen.

Zestig jaar geleden kocht ik van mijn spaarcentjes de eerste druk van de Nederlandse vertaling vanThe Lord of the Rings. Ik heb die drie boeken sindsdien talloze malen herlezen. Ik heb er inmiddels zes uitgaven van, zowel in het Engels als in het Nederlands, zowel gebonden als als pocket. Sinds kort heb ik het ook als e-book. Die versie lees ik nu. Ik ben al wer aan The Two Towers bezig en ik sla echt geen bladzijde over, zo van ' ja, dat weet ik wel. Natuurlijk weet ik dat wel, ik kan het verhaal dromen, maar het is zo ongelooflijk goed geschreven.

De film naar de boeken heb ik inmiddels ook al diverse keren gezien. (Ik heb hem op dvd.) De film is ook zeer goed, als zijn er verschillen met de boeken. Ik mis in de film Tom Bombadil, de enige figuur in het verhaal op wie de Ring geen enkele invloed heeft. Die had dus in de film gemoeten.

De zon schijnt intussen al weer volop. Het wordt weer een mooie dag.

O ja, ik heb gosteren ook in mijn blootje in het restaurant gedineerd.