zaterdag 11 juni 2011

Verstoppen

Omdat ik veel van het openbaar vervoer gebruik maak, kun je mij nog wel eens aantreffen bij een abri. Een abri is een uiterst simpel afdakje, vaak zo simpel dat het je bij sommige windrichtingen nauwelijks beschut tegen wind en/of regen. Soms is er een bankje aangebracht.

Wat hebben abri's met Nick & Simon te maken? Pas sinds kort weet ik, dankzij een tv-commercial van een supermarktketen, dat zij een zingend duo vormen. Ze zijn kennelijk ook wel populair, want de 'Margriet' die volgende week uitkomt is tot stand gekomen onder hun gasthoofdredacteurschap. Dat las ik in Het PAROOL.

Het zal niet geheel toeval zijn dat het gasthoofdredacteurschap vrijwel samenvalt met het uitkomen van de nieuwe single van beide heren. Dat leidde tot de kop: Nieuwe single Nick & Simon ligt op straat. Dat wil zeggen: Het hoesje wordt, verspreid over het gehele land, verstopt in honderd abri's. Wie er een vindt en opstuurt naar Margriet, krijgt het, voorzien van cd, weer terug.

Wat is er nu zo opvallend aan die mededeling? Nou, ik moet de abri nog tegenkomen waar je wat dan ook kunt verstoppen. Worden ze vermomd als reclameposter of vertrektijdentabel? Zit er een in een leeg colablikje? Is het vastgeniet of -geplakt in een achtergelaten Metro of Sp!ts? Hopelijk komt er nog en vervolg reportage waarin deze vragen beantwoord worden.

PS
Ik maak altijd gebruik van de spellingcorrectie, niet omdat ik mijn taalkennis niet vertrouw, maar om me te attenderen op typefoutjes. De spellingcorrectie van Firefox kende het woord 'gasthoofdredacteurschap' niet. Het kent wel een alternatief: 'gastredacteurschaap'. Waar vind je zo'n dier?
x