dinsdag 20 oktober 2015

DICHT

Het publiek dat trends in de gaten houdt en nauwgezet volgt wil steeds iets nieuws. Dus zijn er mensen die iets nieuws bedenken. Op 30 oktober opent in de Nieuwe Doelenstraat (die uitkomt op het Muntplein) 'Pand 30', een nieuwe bar. Het PAROOL bericht daarover. De nieuwe bar wordt geen blijvertje, want het pand gaat weer dicht zodra er 10.000 biertjes verkocht zijn. (Andere drankjes worden niet geteld.)

De hipsters onder de Amsterdamse bevolking zullen het niet kunnen laten om van Pand 30  een succes te maken, want: De nieuwe bar wil met deze benadering origineel zijn en mensen het gevoel geven 'erbij te moeten zijn'. Hipsters voelen zich immers met hun allen zeer origineel en willen overal bij zijn.

Ik kan me zo voorstellen waar de uitbaters echt op hopen: dat het een 'sport' wordt onder de klanten om juist geen biertje te kopen. Ze doen ook niet erg hun best er een 'biercafé' van te maken. In Pand10 worden negen speciaalbiertjes en één tapbier geschonken. Met zo'n mager aanbod aan bier trek je echt geen bierliefhebbers.

Mocht het allemaal een commercieel succes worden dan vinden ze vast wel een smoes (als ze die al niet hebben) om de zaak toch open te houden na 10.000 biertjes.

Ik ben niet origineel, dus ik hoef er niet heen.