zondag 4 augustus 2013

Versiering


Wat krijgen we nu? Ga ik mezelf ineens versieren? Nou, nee. Ik loop, binnen de bebouwde kom,  sowieso meestal niet met ontbloot bovenlijf rond en als ik netjes aangekleed ben, zie je die 'versiering' niet. Die wordt verborgen door poloshirt of sweater. Je ziet wel dat ik een ketting draag. Het is dan ook geen versiering die eraan hangt. Het is een penning met deze mededeling:

Op de achterzijde staat de volgende tekst: "Ik verbied iedereen, onder alle omstandigheden elke vorm van reanimatie op mij toe te passen." Duidelijk, toch? Sinds enkele dagen hang ik elke ochtend die ketting om mijn hals. Dat heeft niets te maken met de recente onverwachte ziekenhuisopnamen. Al enige tijd vóór die opnamen heb ik die niet-reanimeerpenning aangevraagd bij de NVVE. Tegelijkertijd heb ik diverse formulieren aangevraagd en inmiddels ontvangen, nl.:
- een behandelverbod;
- een euthanasieverzoek;
- een clausule voltooid leven;
- een clausule dementie;
- een volmacht inzake medische besluitvorming en beslissingen.

Binnenkort heb ik een gesprek met mijn huisarts, waarna ik de diverse formulieren definitief ga invullen. Voor alle duidelijkheid: ik ben echt nog niet aan euthanasie toe, maar je kunt het maar geregeld hebben.
x