woensdag 4 januari 2012

Vriendin (vervolg 2)

Zelfs tijdens de kerstdagen bleef Gabriella haar activiteiten ten behoeve van mijn geluk en welzijn ontplooien. Op Eerste Kerstdag, om 8.11 uur stuurde ze me al weer een nieuwe e-mail, die aldus begon:

Niet boos worden

Evert,

Het is nu enkele dagen geleden dat ik contact met u heb genomen, en ik heb nog steeds niets gehoord van u...

U weet toch wel dat u een cadeau krijgt en een korting van maar liefs 250 euro!!!

Ik dacht dat dit cadeau wel van pas zou komen in deze moeilijke tijd. Alleen als bewijs dat ik u graag wil helpen om een beter leven te krijgen, ongeacht of u wel niet of niet reageert op mijn email.

Wat is dat cadeau?

De Zeven Sleutels voor Geluk. Een serieuze, spirituele gids voor iedereen die snel rijk en gelukkig wil zijn. Geen open deuren maar handreikingen gebaseerd op magische en kosmische inzichten, eenvoudig toe te passen en met snel resultaat op alle fronten in uw leven.
Evert, normaal gesproken vraag ik 150 euro voor deze gids. Omdat het financieel zware tijden zijn, krijgt u de gids gratis, plus daarbovenop 250 euro korting.

Je zou toch zeggen dat een beetje medium lang van te voren financieel zware tijden ziet aankomen en even gauw de Tarotkaarten of runenstenen tevoorschijn haalt om gepaste maatregelen te kunnen nemen. Die 'spirituele gids', waarvan je er op het internet talloze tegenkomt, die allemaal dezelfde prietpraat bevatten, is naar alle waarschijnlijkheid een document op PDF-formaat, dat je zelf mag printen, maar ook Gabriella kent het uitgangspunt voor mediums en andere charlatans: "There's a sucker born every minute." En er zijn ongetwijfeld voldoende stommelingen die in goed vertrouwen die 150 euro overmaken.

Evert, U bent op een CRUCIAAL punt in uw leven aangekomen. Daarom ben ik zo vrij om u vandaag te schrijven. Hoewel honderden personen mij dagelijks om hulp vragen, denk ik als eerste aan u. Een stem in mij zegt dat u als eerste hulp nodig heeft.

Kijk eens aan! Ik krijg zo maar een voorrangspositie! Terwijl ik toch het idee heb dat er mensen zijn die er slechter aan toe zijn dan ik. Waarom ziet Gabriella dat niet? Gabriella wordt zelfs specifiek:

Binnen 324 uur en 7 minuten, kunnen uw kansen op geluk door een eenmalige gebeurtenis veranderen. Vraag daarom snel naar uw persoonlijke Grote Reading. Doorrekenend vanaf 8:11 uur op 25 december moet vóór 7 februari, 8.18 uur die eenmalige grote gebeurtenis plaatsgrijpen.

Op Tweede Kerstdag is Gabriella al om 7:03 uur weer uit haar bed om mij van advies te dienen:

Ik wil u graag een cadeau doen...

Ik wil u graag helpen, een kleine symbolische bijdrage is alles wat ik vraag. Dit bedrag dekt net de aanschaf van het materiaal voor de reading (wierook, perkament, inkt, magische kaarsen etc.) en mijn internetverbinding. Ik houd er niets aan over.

Die wierook en magische kaarsen begrijp ik nog wel. Zelfs niet-mediamiekbegaafde spirituele types schijnen die te gebruiken als ze op een hoger plan willen komen. Maar perkament? Schrijft ze daarop met een ganzenveer en speciale inkt? Ze zal toch wel een eigentijdse printer hebben?

Wordt vervolgd.
x