maandag 29 mei 2017

SCHRIJFFOUT

Waarom ik er gisteren ineens weer aan moest denken is me volstrekt onduidelijk. Het is een vraag waar ik al sinds mijn jeugd mee zit, maar ik denk er zelden aan.

Ik ben opgegroeid in de Amsterdamse Rivierenbuurt,  in de Jekerstraat. (De Jeker is een onbenullig zijriviertje van de Maas, in de buurt van Maastricht.) Ik ging naar de lagere school in de IJselstraat. Verderop had je ook nog de Oude IJselstraat.

Sommige lezers zullen wellicht de neiging voelen mij te corrigeren: 'Het is (Oude) IJssel, met dubbel S.' Vertel mij wat. Daarom zit ik al jaren met die vraag, want de gemeente Amsterdam houdt stug vol. Zie het officiële straatnaambord, zoals je dat talloze malen in de buurt kunt zien, ook in combinatie met Oude.


Je kan geen vraag zo gek bedenken of via google vind je er wel  een antwoord op. Ik vond in ieder geval een webpagina waar de vraag gesteld werd, maar geen afdoend antwoord gegeven werd.

Het is geen vraag van levensbelang, maar de komende dagen ga ik proberen te achterhalen waarom de gemeente Amsterdam zo hardnekkig vasthoudt aan die schrijffout.