zondag 15 maart 2015

COMPLOT

Edith Schippers, minister van VWS en kopstuk van de VVD, blijkt ineens last te hebben van complottheorieën: er zijn 'krachten' aan het werk. De Telegraaf schrijft dit: Wie de mensen zijn die het vermeende beschadigingsoffensief voeren, zegt Schippers niet te weten. „De een zegt: het is de onderwereld. De ander zegt: het zijn krachten bij justitie. Een derde zegt: het zijn krachten uit de advocatuur. Ik kan dat niet beoordelen. Maar er zit ergens een kracht achter.” Het kan toch geen toeval zijn, vindt Edith, dat vlak voor de verkiezingen allerlei affaires binnen de VVD opduiken, culminerend in 'het bonnetje' dat Opstelten en Teeven de politieke kop kostte. En wat nog erger is: de media laten zich voor het karretje van die 'krachten' spannen.

Edith is lid van het campagneteam van de VVD. Ik neem aan dat ze haar actie binnen het campagneteam heeft besproken: "Doen, Edith!" Ik vind het niet zo slim. Ze heeft er voor gezorgd dat er nog langer over al die affaires wordt gesproken en geschreven en dat ze alle media over zich heen krijgt, die haar niet-bewezen beschuldigingen niet pikken.

Het lijkt me handiger dat de VVD ervoor gaat zorgen dat al haar leden die in het openbaar bestuur terecht komen zich integer gedragen zodat al die 'krachten' en de 'behulpzame media' verder niets te melden hebben.