maandag 8 juni 2015

BOOTCAMP

Ik denk dat ik wel iets over vrouwen weet. Ik durf mezelf geen kenner te noemen, maar ik weet wel dat veel 'kennis' die (vaak door mannen) over vrouwen geëtaleerd wordt,niet veel meer is dan herhaling van al vaker geuite gemeenplaatsen, die vaak ook nog nergens op gebaseerd zijn. Gisteren las ik in Het PAROOL weer een fraaie: Volgens Itsines willen vrouwen maar één ding: Zich comfortabel voelen in een bikini. Volgens mij zijn er vrouwen die wel iets meer willen, bijv. een hut in een cruiseschip om van Libië rechtstreeks naar Nederland te varen, of wonen in een rustig dorp i.p.v. in een vluchtelingenkamp.

'Itsines' is Kayla Itsines (23), een Australische personal fitnesstrainer, die op Instagram meer dan drie miljoen (3.000.000) volgers heeft en op Facebook en Twitter ook nog een stuk of wat. Zij publiceert met name foto's van vrouwen 'voor' en 'na' het volgen van haar programma:

Dat is best overtuigend,toch? Links ziet er niet uit en rechts is buitengewoon fraai. Of zie ik dat nu verkeerd? In ieder geval kwamen afgelopen zaterdag 2000 vrouwen naar de Jaap Edenbaan voor een 'bootcamp' van Kayla. Dat was onderdeel van de Health Challenge in Amsterdam, een evenement dat wordt georganiseerd door Glamour magazine. Er stonden ook yogasessies, sportkledingshows en gezond eten op het programma.

Een bootcamp is oorspronkelijk een kamp voor recruten van het Amerikaanse korps mariniers, maar tegenwoordig kun je het gebruiken voor elke bijeenkomst waar je iets op fysiek gebied kunt 'leren'. 'Workshop' begint al weer afgezaagd te raken.

Wat het allemaal moest kosten weet ik niet, maar naar alle waarschijnlijkheid veel te veel om te leren dat het goed is om voldoende te bewegen en gezond te eten. Maar er zijn kennekijk nog veel vrouwen (ten minste 2000) die zich zonder meer laten aanpraten dat ze er in bikini niet uitzien. Sterker nog, ze geven gezamenlijk miljarden uit omdat ze denken niet aangenaam te ruiken, of te veel rimpeltjes te hebben.

Als alles meezit bevind ik mij binnenkort in een omgeving waarin vrouwen geen bikini's, maar helemaal niets dragen. Ik weet nu al, dat ik ze niet allemaal even fraai vind, maar troost u, lieve dames, wie ik niet mooi vind, wordt door een andere man wel mooi gevonden. We hebben namelijk niet allemaal dezelfde smaak. Wel eens van potjes en dekseltjes gehoord?