vrijdag 18 december 2015

VERDACHT

Wat is 'verdacht'? In Het PAROOL las ik: KLM-vlucht naar Amsterdam geannuleerd wegens verdachte passagiers. De Amerikaanse zender ABC News berichtte donderdag dat een passagier melding maakte van twee verdachte mensen. De vlucht (van Houston naar Amsterdam) werd daarop uitgesteld en kort daarna geannuleerd.

Het artikel bevatte een link naar de website 'abc13' met 'Breaking news' waar meer informatie te vinden was over de verdachte personeN: Travis Wilson and his wife are from France, but were in Houston on their honeymoon. They were onboard when they say two men started arguing.

"They were texting and they heard the gentleman say, 'Now, now, now,'" Wilson said.

Wanneer twee mannen met elkaar aan het spreken zijn, sms'jes verzenden en "Now, now, now" zeggen, is dat dus verdacht genoeg om een vliegtuig aan de grond te houden. O, ja, er was ook nog een videao te zien, waarin gezegd werd dat die mannen Arabisch spraken. De mannen werden geboeid afgevoerd. Uit onderzoek bleek dat er geen gevaarlijke stoffen aan boord van het vliegtuig waren en de twee mannen werden later vrijgelaten.

Ben jij al paranoïde?