maandag 8 oktober 2012

Wetenschap

Wetenschappers, ook al hebben ze een doctorstitel en zijn ze lid van de Wetenschapscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, moet je niet altijd geloven. Zo'n wetenschapper is Paul Broun, over wie Trouw schrijft, dat hij ervan overtuigd is dat de Aarde 9.000 jaar oud is en in zes dagen is geschapen. Volgens hem is er veel wetenschappelijk bewijs voor deze stelling. Andere theorieën - als die over evolutie, de Big Bang, en embryologie - zijn 'leugens rechtstreeks afkomstig uit de hel'.

Hier in Nederland lopen ook nog wel mensen rond die geloven dat de aarde pas enkele duizenden jaren oud is en dat deze, met alles wat erop leeft in zes dagen geschapen is, maar een doctorstitel zullen ze niet zo gauw krijgen en parlementslid zullen ze ook niet zo gauw worden. Tenminste niet als ze hun ideeën publiekelijk verspreiden. Tegelijk met de Amerikaanse presidentsverkiezingen worden ook verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden gehouden. De mensen die tot nu toe door die Broun vertegenwoordigd worden hebben dus de kans een ander te kiezen. Maar in een land waar veel mensen willen dat het verboden wordt de evolutieleer op scholen te onderwijzen, worden weel meer vreemde theorieën aangehangen.

Romney en Obama moeten hun allebei hun best doen redelijk christelijk over te komen, anders kunnen ze hun (her)verkiezing wel vergeten. We mogen blij zijn dat we hier christelijke partijen hebben, waar mensen met wat achterhaalde ideeën onderdak kunnen vinden.
x