donderdag 25 september 2008

Onthulling

Vraag me niet hoe ik erachter gekomen ben: ik moet mijn bron beschermen. Binnenkort komt één van de media (nee, ik ga ook niet onthullen welke daarvan) met de werkelijk verbijsterende onthulling dat André Rouvoet tijdens zijn studietijd bijna een jaar lang catechisatie heeft gevolgd bij een ROOMS-KATHOLIEK priester en zelfs overwogen heeft naar Rolduc te gaan. Het zit er dik in dat wanneer dit naar buiten komt de Tweede Kamer én André én Jan Peter voor spoedoverleg ontbiedt, want - zo mag je je terecht afvragen - heeft het CDA niet in feite een extra ministerspost met deze crypto-paap? Heeft André echt wel de paapse mis (een 'vervloekte afgoderij' volgens de Heidelbergse catechismus) afgezworen?

We hebben intussen die Duyvendak mores geleerd. Cramer (of Kramer, weet ik veel) heeft het met behulp van Ernst & Young nog weten te redden. Maar ik vraag me wel af of al die mensen die Trots Op Nederland zijn ook nog steeds Trots Op Rita zijn, nu onthuld is dat zij in haar jonge jaren PSP heeft gestemd. De PSP was die club van met Moskou heulende pacifistische en socialistische meelopers. (Het was ook nog een stelletje viezopaten die ooit eens een compleet naakte vrouw op een verkiezingsposter hebben gezet.) Van die club schijnt Rita destijds ook lid te zijn geweest. En nu zegt ze dat ze naar de mensen in het land gaat luisteren. Weet je wat ze bij de PSP heeft geleerd? Hoe je mensen naar jezelf moet laten luisteren.

Maar het kan nog erger! Eimert van Middelkoop, onze minister van defensie en net zo christelijk als André Rouvoet, heeft zich destijds door een truc aan zijn militaire dienstplicht weten te onttrekken. Hij was zogenaamd 'onmisbaar' als fractiemedewerker van het Gereformeerd Politiek Verbond. Om het nog wat erger te maken zegt hij in 'Vrij Nederland' (zegt de Volkskrant) dat hij 'destijds heel blij' was dat hij niet in dienst hoefde, omdat hij doodongelukkig zou zijn geworden in dienst en dat hij moeite heeft met gezag. Dacht hij soms dat ik me 21 maanden lang geweldig heb geamuseerd in Vught en Harderwijk? Zal ik hem eens vertellen hoe ik over gezag denk?

Gelukkig hebben we Arend Jan Boekestijn van de VVD in de Tweede Kamer, die feilloos de vinger op deze rotte plek in de regering heeft weten te leggen. Hij wil dat de minister en premier Balkenende aan de Tweede Kamer uitleggen hoe Van Middelkoop denkt verder te kunnen functioneren nu hij wel gezag eist van zijn militairen, maar zelf zegt daar weinig mee op te hebben. Als we nog even doorgaan krijgen we te horen dat Wouter Bos op de middelbare school bijles kreeg in rekenen en van boekhouden al helemaal geen verstand had. Of Guusje ter Horst blijkt een afstudeerscriptie geschreven te hebben waarin ze de politie 'de grootste verzameling onbenullen die ik ooit ben tegengekomen' noemt. Bert Koenders had in zijn jeugd een behoorlijke ontwikkelingsachterstand. Maxime Verhagen had pleinvrees. Camiel Eurlings heeft pas op 22ste leren fietsen. En dat zijn ministers. Wat denk je dat er in de Tweede Kamer zit?