dinsdag 18 september 2012

Skybox

Gisteren was er in de media ruim aandacht voor het feit dat steeds meer basisscholen financieel in de knel komen. Maar dat schijnt niet overal zo te zijn. In Het Parool las ik: De Twente onderwijsstichting Consent huurt voor 45.000 euro een skybox in het stadion van FC Twente. (Onderstreping toegevoegd.) Bij die stichting zijn 33 basisscholen aangesloten en die kunnen al die euro's kennelijk wel missen.

Ik ging altijd van de veronderstelling uit dat skyboxen worden gehuurd door bedrijven die denken dat ze (toekomstige) relaties een plezier doen door de ze onder het genot van een drankje en een hapje naar een voetbalwedstrijd te laten kijken. Je aandacht wordt dan natuurlijk wel voortdurend van het spel afgeleid, omdat de CEO van dat bedrijf je aan je kop zeurt over de kwaliteiten van zijn bedrijf.

Gaat de leiding van Consent nu ouders in Twente uitnodigen voor een bezoek aan de skybox om ze zo over te halen hun kinderen naar een van  haar basisscholen te sturen? Ze kunnen beter eerst het Tweede Kamerlid Dijsselbloem uitnodigen, want die gaat de minister van Onderwijs daar vragen over stellen.
x