maandag 20 mei 2019

DOOD

Ik zeg het nog maar eens voor alle duidelijkheid: Duncan Laurence is NIET dood. Waarom zeg ik dat? Als er een bekend persoon overlijdt, of dat nu een Nederlander of een buitenlander is, wordt vaak diezelfde dag nog 's avonds op tv een soort herdenkingsprogramma uitgezonden, waarin je allerlei belangrijk momenten uit zijn/haar leven nog eens kunt meebeleven.

Duncan is 25 jaar oud. Wikipedia vermeldt een aantal belangrijke feiten uit zijn leven: hij won in 2011 de lokale talentenjacht Brielle’s got Talent. In 2014  bereikte hij de halve finale van The Voice of Holland. En afgelopen zaterdag won hij het EUROVISIE SONGFESTIVAL. Dat mag je een carrière noemen. Maar moet er na het leveren van die prestatie in Tel Aviv, na een toch nog zo'n korte carrière meteen een extra aflevering van PAUW komen om die eenmalige  GEWELDIGE PRESTATIE  te memoreren en dat liedje nog een keer te (laten) horen? Daar moet je niet allen Cornald Maas en Jan Smit bij halen, maar ook vroegere Nederlandse deelnemers aan en winnaars van het Songfestival, maar ook een ex-voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Was je er weer zo trots op Nederlander te zijn?

Ja, ik heb tegen heug en meug naar die speciale aflevering van PAUW gekeken. Ik heb ervan genoten dat Duncan na afloop nog eens Arcade zong, maar deze keer met een groep strijkers een een backing groep. Prachtig! Ook zonder een lamp die naar de grond zakte.