maandag 25 augustus 2008

Doelgroep

Gelukkig heeft maar een klein deel van de Nederlandse bevolking een handicap die het moeilijk maakt aan het gewone maatschappelijke verkeer deel te nemen. Je zou ook kunnen zeggen: waren het er maar meer, want dan zou het wat meer opschieten bij het in brede zin toegankelijk maken van onze maatschappij. Er is ook al heel vaak gezegd, dat voorzieningen die toegankelijk zijn voor mensen met een handicap, even toegankelijk zijn voor mensen zonder een handicap. In de trams van het type Combino kun je met een rolstoel, maar ook met een kinderwagen stap je een stuk makkelijker in.

De Vereniging Allergie Patiënten schat dat één op de drie Nederlanders aan een allergie lijdt. Dat lees ik in de Volkskrant. Kijk, dat is een doelgroep, waar ondernemers wel aandacht aan willen besteden. Ook mensen met een allergie schijnen wel eens op vakantie te willen gaan, maar dan huren ze een bungalow waar het sterft van de huisstofmijt. Dus: 'Roompot Holidays bekijkt hoe zij hun bungalows nog geschikter kunnen inrichten en hun beleid kunnen aanpassen. En ook Landal Greenparks wil het aanbod verbeteren', zegt Van Dalen, die hotels en vakantieparken hierover adviseert.

Bij Van der Valk zijn ze ook niet op hun achterhoofd gevallen: Hoteliers kloppen ook aan bij de Vereniging van Allergie Patiënten, zegt bestuurster Yola de Vries. Zij vertelt dat Van der Valk onlangs nog advies heeft ingewonnen voor de bouw van nieuwe hotels. En waar is die Vereniging achter gekomen? 'Het zou fijn zijn als alle nieuwe hotels kamers inrichten voor allergische mensen. Een stofvrije omgeving is immers ook goed voor gezonde mensen.'

Een flinke Hollandse jongen, van zessen klaar, die allergisch is voor huisstofmijt, kan nog altijd kiezen voor zijn eigen huisstofmijtvrije tentje in plaats van een bungalow. Die kan wekenlang op stap. Een Hollandse jongen in een rolstoel, mag blij wezen als hij voor één week een bungalow vindt waar hij zonder hulp en bijstand van derden in en uit en doorheen kan rijden. Hoe zou dat nou komen?

LEES OOK IVARS BLOG. Klik HIER