zaterdag 23 april 2016

SLETVREES

Dit plaatje stond bij een artikel in de Volkskrant over de commotie die is ontstaan over maatregelen op een aantal scholen m.b.t. de kleding die meisjes dragen. Die schijnt vaak te afleidend te zijn voor (mannelijke) leraren. Zelfs meisjes op de basisschool schijnen er bij te lopen op een wijze die de schoolleiding niet netjes (of zoiets) vindt.

Directeur Nienke Opstal-Klint (van basisschool De Paradijsvogel in Den Haag) wil leerlingen zo tegen zichzelf en tegen haar personeel in bescherming nemen: 'Meisjes hebben in groep 5, 6 soms al vrouwelijke vormen zonder dat zij door hebben dat ze daarmee gevoelens bij sommige mannen kunnen losmaken. Ik wil niet in de situatie komen dat een meester de hele dag uitkijkt op meisjes zonder bh in strakke hemdjes.'

Meisjes/vrouwen die vinden dat ze een aantrekkelijk lichaam hebben willen dat laten zien. Jongens/mannen kijken graag naar lichamen van vrouwen die ze aantrekkelijk vinden. (Ik ook,ja!) Let wel: ik schrijf hier nadrukkelijk "vinden". Wat ik aantrekkelijk vind, vindt een andere man misschien helemaal niets.

Die directeur van die basisschool wil de meisjes in groep 5 en 6 tegen haar personeel beschermen. Wat voor personeel heeft ze in dienst? Pedofielen? Het is al weer een kleine tien jaar geleden dat ik (in het kader van een vrijwilligersbaantje) wekelijks meisjes uit een groep 7 zag. De zeden en gewoonten zijn naar mijn idee sindsdien niet erg veranderd, maar ik kan me absoluut niet herinneren dat ik meisjes zag die ik er 'sexy' (daar gaat het immers om) vond uitzien.

Het lijkt er af en toe op dat we in sommige opzichten de middeleeuwen nog niet achter ons gelaten hebben. Toen  waren vrouwen immers enge wezens die niets liever schenen te doen dan lustgevoelens opwekken bij mannen. En er waren en zijn wel degelijk mannen die er geen been in zagen/zien zich te vergrijpen aan vrouwen die iets van hun lichaam lieten/laten zien. Die vrouwen 'gedragen zich als sletten'. Ze 'vragen erom'. Ja, wat kunnen die zielepieten van mannen er aan doen, dat ze zich niet kunnen beheersen?