zaterdag 14 oktober 2017

DIVERSITEIT

De aanvoerders van alle clubs uit het betaalde voetbal dragen dit weekeinde een regenboogband om de arm. Ze steunen daarmee de campagne om diversiteit in de sport te promoten. Wat is dat nou weer voor slappe actie? Zou het niet wat duidelijker overkomen als van een van de partijen (bij loting te bepalen) het hele elftal in een regenboogshirt zou spelen?

Het zou nog mooier zijn als het nieuwe kabinet zich op niet mis te verstane wijze uitspreekt voor de LHBT-gemeenschap. Ik zie ze nog niet meteen in regenboogkleding met Willem-Alexander op het bordes staan. Het zou goed zijn als er enkele duidelijke LHBT'ers minister of staatssecretaris zouden zijn.

Het zou overigens helemaal geen nieuwtje zijn als een homo of lesbo deel uitmaakt van het kabinet. Van Ien Dales (PvdA, minister van Binnenlandse Zaken) werd gezegd dat zij een relatie had met Elisabeth Schmitz (o.a. burgemeester van Haarlem), maar het is bij mijn weten nooit openlijk toegegeven. Hans de Boer (ARP en CDA) was staatssecretaris en minister). Van hem was algemeen bekend dat hij homo was. Toen hij burgemeester van de Haarlemmermeer was, werd hij bekritiseerd omdat hij nogal vaak verschillende vriendjes over de vloer had. Gerda Verburg (CDA, minister van Landbouw) heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze lesbisch is.a

Nee, ik meen niet serieus dat er aantal uitgesproken LHBT'ers in het kabinet moeten zitten. De seksuele geaardheid van de toekomstige bewindspersonen interesseert me geen ene moer. Als we maar een genderneutraal fiscaal beleid krijgen.