dinsdag 28 juni 2011

Opgepast!

Heb je kwetsbare dingen op je balkon of in je tuin staan? Haal ze binnen. Ben je erg gehecht aan je auto? Zet hem, als je zelf geen garage hebt, het ding voor één dag in een parkeergarage. Was je van plan om door de open polder te gaan fietsen? Ik zou het niet doen.

Dit las ik gisteren in Het PAROOL: 'Morgen kans op enorme hagelstenen'. (...) Het Europese stormbureau Estofex verwacht onweer, zware windstoten en enorme hagelstenen in Nederland, België en Noordoost-Frankrijk. Die hagelstenen kunnen een doorsnede van drie centimeter hebben. Er komt een zwaar onweer bij en ook flinke windstoten worden verwacht.

Al dat ongerief wordt in de avond verwacht, maar het zou zomaar een paar uurtjes eerder kunnen gebeuren. Overigens kun je daarna weer ruim een week op zon wachten. Vergeet je paraplu niet als je de deur uitgaat.

Het is trouwens weer hollen of stilstaan. Gisteren rees de temperatuur binnenshuis van 20 tot 24 graden. Bij warm weer moet je dus de ramen en deuren zoveel mogelijk dicht laten. Op het moment dat ik dit publiceer is het al weer 24 graden in Amsterdam. Laat dat onweer maar komen!

Update (6:55 uur)
De NS heeft zich vast ingedekt.
x