maandag 8 maart 2010

Drama

De digitale kranten zijn ook op zondag te lezen. Zowel Trouw als de Volkskrant brengen een ANP-bericht over wat tegenwoordig een 'familiedrama' heet. Als je het woord ziet, weet je al bijna wat er gebeurd is: een man doodt vrouw en kinderen en daarna zichzelf. In Zierikzee werden twee kinderen (15 en 19) doodgeschoten. De moeder raakte gewond, een derde kind was toevallig bij de buren.

Als een bekend politicus wordt bedreigd, ook al is er nog geen daadwerkelijke aanslag gepleegd, wordt hij ruimschoots voorzien van bewaking. De vrouw en de kinderen waren al eerder slachtoffer van daadwerkelijk huiselijk geweld en mishandeling van de zijde van man en vader. Hij heeft daarvoor ook vastgezeten. Recentelijk werd de man aangehouden op verdenking van misbruik van zijn dochter. Hij mocht weer naar huis op voorwaarde dat hij uit de buurt bleef van zijn gezin.

Het is bepaald niet de eerste keer dat zich zo'n familiedrama voordoet. Er is na 1672 één politicus in Nederland vermoord. De potentiële moordenaars van vrouwen en kinderen zijn vaak bekend bij politie en hulpverleningsorganisaties. Wat maakt politici zo veel meer beschermenswaardig dan gewone burgers?
x

1 opmerking: