donderdag 10 december 2009

Paal

Vanwege die conferentie in Kopenhagen staat het milieu tegenwoordig weer een paar dagen in de belangstelling. Eén van de manieren om het allemaal iets minder vuil te maken is auto's op elektriciteit laten rijden. Ergens las ik dat er over tien jaar zo'n miljoen van die auto's rijden. Prachtig natuurlijk en omdat het zo'n mooi idee is gaat iedereen er zich mee bemoeien en wordt er alles gedaan om er een puinzooi van te maken.

Door het hele land moeten er overal palen staan waaraan je je auto kunt opladen: stekkertje erin en na een paar uur is je accu weer vol.  De kans is echter groot dat jouw stekkertje niet in die paal past. Iedere leverancier van elektriciteit voor auto's maakt namelijk zijn eigen paal met zijn eigen stopcontact, waarop alleen zijn stekkertje pas. Om die paal te activeren heb je weer een pasje nodig dat je alleen van die leverancier kunt krijgen. Slim, hè?

En dan nog wat. Die palen, ook wel zuilen genoemd, schijnen vrij fors te zijn. Wat doet dat met het tot nu toe zo fraaie beeld van het Marktplein te Boerenkoolstronkeradeel? Wel eens van het nimby-syndroom gehoord?
x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten