zondag 2 augustus 2020

BUBBELTJES

Ik moet minimaal 1,5 liter vocht pr dag innemen.  De makkelijkst manier is natuurlijk een glas onder de kraan vol tappen. Maar ik houd niet van kraanwater. Water met bubbeltjes vind ik nog gaan.

Ik heb een tijdje jus d' orange gedronken, vers geperst bij Albert Hein, maar in een halve liter zitten wel 220 kilocalorieën, dus dat moet je niet te vaak drinken.

Ik drink intussen wel vaker thee, maar daarvoor moet ik wel naar de keuken lopen, wachten tot het water kookt en dan weer met volle mok terug naar de kamer. De mok staat dan op mijn rollator en het is enkele keren gebeurd dat ik  dan weer ergens tegenaan stootte. In mijn conditie is het drogen van de vloer geen sinecure.

Dan maar overstappen naar frisdranken. Als je er goed op  let zijn er best frisdranken te vinden met weinig of helemaal geen suiker. Die hebben weer een ander nadeel: de plastic fles. Ik realiseerde mij op een gegeven moment dat ik wel erg veel plastic gebruikte.

Ik had al diverse keren een commercial gezien voor dit apparaat.
De Sodastream dus. Het is bepaald geen goedkoop apparaat, maar voor het goede doel moet je wat over hebben.

In 'mijn' winkelcentrum bevindt  zich een Mediamarkt. Daar karde ik dus heen om het apparaat aan te schaffen. Het is wel gebruikersvriendelijk. Zelfs een manueel niet zo handig type als ik kon die koolzuurcilinder moeiteloos aanbrengen en die waterflessen breng je ook zonder veel moeite aan.

Ik drukte vijf keer op de grote knop een zag het koolzuurgas in het water stromen. Verwachtingsvol nam ik de fles eruit, maar ik zag nauwelijks bubbeltjes en bij de eerste slok voelde ik geen enkele tinteling op de tong. De volgende ochtend nog eens geprobeerd. Zelfde resultaat. Had ik toch iets niet goed gedaan?

Ik ging weer naar Mediamarkt en deelde mijn bevindingen met een medewerker achter de servicebalie. Die deed niet al te moeilijk en gaf me een ander apparaat.

Weer thuis geprobeerd en had ik toen wel bubbeltjeswater? Forget it. Het leek me statistisch gezien niet aannemelijk dat toevallig ik binnen enkele dagen twee slecht functionerende apparaten had gekregen. Het apparaat verschaft gewoon een kleinere hoeveelheid bubbeltjes dan ik aangenaam vind.

Een paar uur geleden weer naar Mediamarkt. Die wilde de Sodastream wel terugnemen en mij het aankoopbedrag teruggeven.

Toen ik vanochtend een recept zocht, kwam ik ook gember tegen. Daar kun je ook thee van maken, die wellicht een aangename afwisseling met de Earl Grey zou kunnen zijn. Ik zette de gemberwortel op mijn boodschappenlijstje, evenals een limoen, want een plakje daarvan bij drie plakjes gember zou het nog lekkerder maken. Ook een theelepeltje honing zou een smaakvolle bijdrage kunnen leveren. Ik besloot de honing achterwege te laten.

Ook nu weer nam ik vol verwachting mijn eerste slok gemberthee. Nou, dat gaat  het niet worden. Ik vond het behoorlijk smaakloos. Ik vermoed dat als ik er honing bij had gedaan, ik vooral die honing geproefd zou hebben.

1 opmerking:

  1. Er zijn toch ook voldoende smaken siropen te koop? Zelfs zonder suiker en je hebt er maar heel weinig van nodig. Mijn partner vind munt erg lekker maar weet niet of die in de ah's te koop zijn, ik hd hem uit Frankrijk.
    En er zijn zakjes Bolero poeder in veel smaken, ik doe het in half liter flesje en dan klein scheutje in glas en aanvullen met water

    BeantwoordenVerwijderen