vrijdag 31 juli 2020

VERPLICHT

Volgende week wordt het in  Amsterdam verplicht een mondkapje te dragen op drukke plekken, bijvoorbeeld op de Albert Cuypmarkt en in de Kalverstraat.Ik las ergens dat een hoogleraar dat onwettig noemt, omdat het de persoonlijke vrijheid aantast.

Ik ben heel erg gesteld op mijn persoonlijke vrijheid, maar daar wil ik best een beetje van inleveren, als dat in het belang van mijn gezondheid is of ter bescherming van de gezondheid van anderen.

Onze persoonlijke vrijheid is wel eerder aangetast, maar we zijn er intussen zo aan gewend dat we het niet eens meer zo ervaren. We mogen bijvoorbeeld niet zelf uitmaken hoe we van de openbare weg gebruik maken. Je mag alleen van de rechter rijhelft gebruikmaken. Je mag het spoor niet overstekken als de bellen nog rinkelen. Er zijn plekken waar je geboden wordt links- of rechtsaf te slaan. Je bent in een vliegtuig verplicht een mondkapje te dragen, wat je er  ook van mag denken. Een man in een vliegtuig van Las Palmas naar Schiphol weigerde een mondkapje te dragen. Het cabinepersoneel, schrijft de Volkskrant, vroeg hem meerdere malen dat te doen, maar hij luisterde niet. Hij beschuldigde de stewardessen er zelfs van dat ze geen anderhalve meter afstand hielden. De man kreeg van de rechter een boete van 500 euro. Mooi!

Ik vraag me overigens af, hoe die man zonder mondkapje het vliegtuig in kon komen. Hoef je dat mondkapje pas voor te doen als je al in het vliegtuig bent? Het is toch een kleine moeite iemand die geen mondkapje draagt de toegang tot het vliegtuig te weigeren.

In de Kalverstraat en op de Albert Cuypmarkt kun je echt niet zien of iemand in jouw directe omgeving besmet is. 't Is toch wel handig om dat te weten. Als jij vindt dat het mondkapje jou persoonlijke vrijheid beperkt, blijf dan lekker thuis van je vrijheid genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten