vrijdag 21 december 2018

SMART

Ik ben al geruime tijd in het bezit van een smartphone, maar ik gebruikte hem als een 'domme' telefoon: alleen om te bellen en (heel af en toe) te sms'en. Sinds kort gebruik ik hem wat meer, al zal ik er zeker niet verslaafd aan raken, want aan Twitter, Facebook en alle andere sociale media doe ik niet.

Ik ben begonnen de smartphone als zodanig te gebruiken bij het zelfscannen bij Albert Heijen. Daarvoor kun je een scanner van AH zelf gebruiken, maar dat liep nogal eens mis. Dat zelfscannen doe ik vooral omdat ik daarmee de kassa's kan vermijden. Op het 'zelfscanplein' waar je alleen met je pinpas kan betalen, kan ik mij wat makkelijker bewegen met mijn scootmobiel. Bij de kassa's wilde ik nog wel eens ergens tegenaan rijden.

Ik doe af en toe wat met WhatsApp, maar tot nu toe alleen met mijn vriendin Sylvia. Zij vindt dat een heel goed communicatiemiddel. Ik ben er niet kapot van. Ik gebruik liever e-mail. Ik zal zeker geen deelnemer worden aan een groepsapp, omdat mijn smartphone een pingeltje laat horen bij elke e-mail, sms'je en whatsappje dat binnenkomt en ik wil echt niet weten wat alle deelnemers aan zo'n groepsapp van uur tot uur doen.

Ik heb al jaren geen papieren agenda meer. Ik maak ook niet gek veel afspraken. De meeste betreffen artsen, fysiotherapeuten, kapper en pedicure. Ik gebruik een agenda op mijn laptop, maar die heb ik niet bij me als ik naar een van die zorgverleners toe ga. Als ik daar een vervolgafspraak moet maken is het toch wel handig te weten op welke tijdstippen ik al bezet ben. Vroeger had ik daar een handzame PDA voor. Nu heb ik die agenda in mijn smartphone.

Ook heel handig is het notitieblokje in mijn smartphone. Ik maak niet vaak boodschappenlijstjes, maar soms wel omdat ik meer wil aanschaffen dan de grondstoffen voor mijn dagelijks eten. Er zijn van die dingen die je wel vaker, maar niet dagelijks koopt, zoals thee, toiletpapier, Allesreiniger etc. Die schrijf ik dan op een pagina in een kladblokje, maar dan vergeet ik weer die pagina eruit te scheuren. Nu schrijf ik ze dus op mijn digitale notitieblokje. Dat heb ik altijd bij me, want ik ga de deur niet uit zonder smartphone. Niet omdat ik geen berichten wil missen, maar omdat ik altijd en overal hulpdiensten (112) en de Wegenwacht (bij panne aan mijn scootmobiel) wil kunnen bellen.

Ook Google Maps zit op mijn smartphone, omdat je dat als routeplanner kunt gebruiken. Dat moet ik nog wel uitvogelen, maar voorlopig ga ik Amsterdam niet uit en binnen Amsterdam weet ik mijn weg wel te vinden.

Ken jij nog handige apps die je mij zou willen aanbevelen?3 opmerkingen:

 1. Wordfeud, buienradar, de Telegraaf. Maar ik gok zomaar dat geen van drieën jou erg aanspreekt, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OV9292, Evernote, VakantieBieb, Teletekst, kom ook niet veel verder dan dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben erg blij om mijn ervaring hier te delen, mijn naam is Brenda en ik was gelukkig getrouwd. Pas toen mijn man zei dat ik hem bedroog, werden we allebei zeurende paren, hij kon het niet geloven, noch vertrouwde hij op mijn woorden, dus vroegen we om een scheiding, later werden we gescheiden en beloofden we dat we het nooit zouden goedmaken. Lang probeerde ik verder te gaan, maar ik kon niet zonder hem blijven, dus begon ik een zoektocht naar de terugkeer van mijn man, toen werd ik doorverwezen naar Dr.IZOYA. Een geweldige man die ik tegenkwam, hij sprak een liefdesbetovering uit en zorgde ervoor dat mijn man binnen 24 uur terugkeerde. hiermee ben ik hier om het contact van Dr. IZOYA te delen, hem te bereiken via drizayaomosolution@gmail.com. Hij is inderdaad krachtig en gespecialiseerd in de volgende zaken ...
  (1) Allerlei liefdesbetoveringen. (2) Stop met scheiden. (3) Beëindig onvruchtbaarheid. (4) Heb geestelijke hulp nodig.

  BeantwoordenVerwijderen