zaterdag 15 december 2018

GELIJK

In Het PAROOL las ik een interview met Glennis Grace. Je weet wel, die zangeres die zo hoog scoorde in Amerika. Glennis is geboren in de Jordaan, woont nu in Almere, maar wil weer terug naar Amsterdam, het liefst naar de Jordaan.
Bent u niet bang dat de Jordaan uit uw jeugd niet meer bestaat?
"Wij waren schoffies. Ook toen wa­­­ren er al yuppen. Die ging je dan een beetje sar­ren en uitdagen. Nu heeft de yup de slag ge­­­­­­­­won­nen. Aan de andere kant: we zijn alle­­maal ­Am­sterdammer. Dat is nou net zo mooi in deze stad. Dat iedereen op straat gelijk is."

Als geboren Amsterdammer kan ik me voorstellen dat Glennis weer terug wil, maar ze moet niet overdrijven, zoals veel Amsterdammers geneigd zijn te doen. Ik kom ook nog wel eens in een andere stad, recentelijk nog in Groningen en Leeuwarden. In Den Haag heb ik zelfs 23 jaar gewoond. Ik kreeg niet de indruk dat de mensen op straat daar minder gelijk waren dan in Amsterdam.

Onlangs kwam deze uitspraak van burgemeester Halsema nog in Het PAROOL: "Het past gewoon niet bij Amsterdam dat wij mensen uit de tram halen, omdat ze de nikab dragen," zei Halsema. "Dat is onbespreekbaar, lijkt me." De burgemeesters van andere grote steden, waren gelukkig zo verstandig niet publiekelijk te verklaren dat  "mensen uit de tram halen omdat ze de nikab dragen"  ook niet bij hun stad paste.

Uit een ander artikel in Het PAROOL zou je overigens kunnen leren dat die gelijkheid in Amsterdam zich tot de straat beperkt. Dit najaar hebben meerdere horecazaken een waarschuwing gekregen voor discriminatie aan de deur. (...) De gemeente zette mystery guests in bij 49 horecazaken. Zij gingen in twee koppels langs: een koppel met een migratieachtergrond en een zonder. Deze tweetallen bezochten binnen een half uur dezelfde zaak om te controleren of cafés of clubs discrimineren bij het toelaten van gasten aan de deur. (...) Het koppel met een migratie-achtergrond is negen keer geweigerd in een zaak die het andere koppel wel toeliet. (Onderstreping toegevoegd). Dat is geen gelijke behandeling, dat is pure discriminatie in dat mooie Amsterdam.


1 opmerking:

  1. Ik ben erg blij om mijn ervaring hier te delen, mijn naam is Brenda en ik was gelukkig getrouwd. Pas toen mijn man zei dat ik hem bedroog, werden we allebei zeurende paren, hij kon het niet geloven, noch vertrouwde hij op mijn woorden, dus vroegen we om een scheiding, later werden we gescheiden en beloofden we dat we het nooit zouden goedmaken. Lang probeerde ik verder te gaan, maar ik kon niet zonder hem blijven, dus begon ik een zoektocht naar de terugkeer van mijn man, toen werd ik doorverwezen naar Dr.IZOYA. Een geweldige man die ik tegenkwam, hij sprak een liefdesbetovering uit en zorgde ervoor dat mijn man binnen 24 uur terugkeerde. hiermee ben ik hier om het contact van Dr. IZOYA te delen, hem te bereiken via drizayaomosolution@gmail.com. Hij is inderdaad krachtig en gespecialiseerd in de volgende zaken ...
    (1) Allerlei liefdesbetoveringen. (2) Stop met scheiden. (3) Beëindig onvruchtbaarheid. (4) Heb geestelijke hulp nodig.

    BeantwoordenVerwijderen