zaterdag 29 september 2018

SNOEPREIS

Er moet veel meer geld naar het basisonderwijs. Je zou denken dat bij Innoord, een stichting waarin 15 openbare basisscholen en een school voor speciaal basisonderwijs in Amsterdam-Noord al extra geld is binnengekomen: De directeuren van 16 scholen gaan(...) in november voor een studiereis naar Vancouver. Schrijft Het PAROOL. Gedurende een week gaan zij daar 'inspiratie opdoen en toekomstplannen maken'. Een bestuurslid en twee leden van het stafbureau hebben kennelijk ook behoefte aan inspiratie en willen ook toekomstplannen maken, want zij gaan ook mee.

Ik heb eens even gekeken hoe hoog alleen al de vliegkosten zullen zijn. Bij CheapTickets zie ik als goedkoopste United Airlines. Dat wordt dan 19 X € 568,80 = € 10.807,20.

A;s een ambtenaar bij het Rijk een dienstreis naar Vancouver maakt krijgt naast de vergoeding voor de reiskosten een vergoeding voor logieskosten van (max.) € 143,00 en voor overige kosten van € 92,00. Ik neem aan die directeuren, bestuurslid en stafmedewerkers hun verantwoordelijkheid kennen en het niet te dol zullen maken met die logieskosten en overige kosten. Laten we zeggen dat ze het totaal op € 210,00 p.p. zullen houden. Met hun allen kunnen ze dan € 3.990,00. Dat reisje gaat Innoord dan € 14.979,20.

Ik kan me best voorstellen dat directeuren van basisscholen zich van tijd tot tijd willen laten inspireren. De toekomst goed voorbereid tegemoet gaan is natuurlijk ook nooit weg. Maar weten ze nou echt zeker dat Vancouver de beste plaats buiten Nederland is om inspiratie op te doen?  En moeten zij echt zo ver van de dagelijkse beslommeringen weg gaan om toekomstplannen te smeden?

SP-raadslid Erik Flentge noemt het 'een mispeer van jewelste'. "Er is een lerarentekort, docenten komen terecht in actie tegen de verschraling in het onderwijs, dan is zo'n reis misplaatst." PvdA-fractieleider Sofyan Mbarki zegt o.a.: "Je moet wel heel goede argumenten hebben om een reis naar Vancouver te verantwoorden."

Onderwijswethouder Marjolein Moorman (PvdA) laat weten dat de reis in ieder geval niet betaald wordt met subsidies vanuit de gemeente. Gelukkig maar, dat zou het nog gekker maken, maar het geld waarover Innoord kan beschikken komt wel van de overheid, dus van jou en van mij. Ik lever gaar mijn bijdrage aan het onderwijs in dit land, maar waarom zou ik moeten meebetalen aan snoepreisjes voor werkers en bestuurders in het onderwijs?


2 opmerkingen:

  1. Waar baseer je op dat dit een snoepreisje is? Zou zeker kunnen, maar het is ook best mogelijk dat het een nuttig uitstapje is. In bijna twee decennia onderwijs zie ik inderdaad nutteloze tripjes voorbijkomen, heb ze soms zelfs moeten maken. Maar ook zat ik weg uit mijn eigen omgeving erg hard te werken, inspiratie door het nevenprogramma, waardoor ik (en mijn team) verder kwam dan dat we op school ooit waren gekomen.

    Op dit moment mag ik als projectleider van een Erasmusproject ook flink wat Europees geld besteden. Zou misschien wel goedkoper kunnen, maar in vergelijking met veel bestedingen door 'Brussel', is dit een van de betere..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben erg blij om mijn ervaring hier te delen, mijn naam is Brenda en ik was gelukkig getrouwd. Pas toen mijn man zei dat ik hem bedroog, werden we allebei zeurende paren, hij kon het niet geloven, noch vertrouwde hij op mijn woorden, dus vroegen we om een scheiding, later werden we gescheiden en beloofden we dat we het nooit zouden goedmaken. Lang probeerde ik verder te gaan, maar ik kon niet zonder hem blijven, dus begon ik een zoektocht naar de terugkeer van mijn man, toen werd ik doorverwezen naar Dr.IZOYA. Een geweldige man die ik tegenkwam, hij sprak een liefdesbetovering uit en zorgde ervoor dat mijn man binnen 24 uur terugkeerde. hiermee ben ik hier om het contact van Dr. IZOYA te delen, hem te bereiken via drizayaomosolution@gmail.com. Hij is inderdaad krachtig en gespecialiseerd in de volgende zaken ...
    (1) Allerlei liefdesbetoveringen. (2) Stop met scheiden. (3) Beëindig onvruchtbaarheid. (4) Heb geestelijke hulp nodig.

    BeantwoordenVerwijderen