vrijdag 27 juli 2018

OPSCHUIVEN

Zo ziet de etappe van vandaag in de Tour de France eruit. Er zitten diverse cols in, maar dit zijn de belangrijkste: de Aspin (1) van de eerste categorie, de Tourmalet (2) en de Aubisque (3) van de buitencategorie.

Als Dumoulin nog een plaatsje wil opschuiven in het algemeen klassement - naar de eerste plaats dus - moet hij dat vandaag doen. Hij heeft geen ploeg om zich heen, die het kan opnemen tegen Sky, de ploeg van Thomas (nr. 1) en Froome (nr. 3). Hij of zijn ploegleider zal een deal moeten maken met die andere 'Nederlandse' ploeg, LottoNL-Jumbo. Daarin fietsen Roglic (nr. 4) en Kruijswijk (nr. 7). De deal is heel simpel: LottoNl-Jumbo helpt mee Dumoulin op de eerste plaats te krijgen, Roglic en Kruijswijk stijgen verder in het klassement en één van hen of een van hun ploegmaten winnen de etappe.

Het scenario ziet er aldus uit: op Col du Soulor, de laatste vóór de Aubisque plaatst LottoNL-Jumbo (Roglic en/of Kruijswijk) een 'aanval'. In ieder geval Froome zal daar achter aan gaan. Dumoulin gaat achter Froome aan ("erop en erover"). Dat moeten ze tot de top van de Aubisque volhouden en dan nog eens tijdens de afdaling naar het eind.

Moet kunnen, volgens mij.


2 opmerkingen:

  1. Klein probleempje: Als Roglic/Kruijswijk en Froome samen met Dumoulin in de aanval gaan, dan is Thomas meestal sterk genoeg om te volgen. Daarbij mag Froome wel zelf aanvallen, maar niet anderen meenemen om de positie van Thomas in gevaar te brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet vandaag even naar de stad fietsen (2x2 km) en die daar al tegenop... ;)

    BeantwoordenVerwijderen