zondag 22 januari 2017

BROEDPLAATS

Broedplaats de Modestraat op het Buikslotermeerplein is op zoek naar Noorderlingen die vraag en aanbod uit de buurt in de Modestraat bij elkaar brengen. Dat lees ik dan in Het PAROOL. De Modestraat is als broedplaats een plek in de buurt waar creativelingen een studio hebben en vanuit daar ontmoetingen organiseren tussen kunstenaars, ondernemers en buurtbewoners.

Normaliter zou mijn reactie op zo'n berict zijn: 'Ja, en?' Maar het Buikslotermeerplein is nu eenmaal de plek waar ik dagelijks mijn boodschappen doe. Ik geef direct toe: ik ben geen creatieveling, noch kunstenaar, noch ondernemer, maar ik ben wel een buurtbewoner. Kennelijk willen al die personen die ik niet ben mij ontmoeten, in die broedplaats.

De artistiek leider van de broedplaats, Gwen van Zaane, is op zoek naar een groep van twaalf bewoners uit Noord van verschillende pluimage die de buurt goed kennen (...) "We hopen dat ze straks de buurt in duiken, hun oor te luister leggen en uitvinden waar de behoeftes liggen." Het is de bedoeling dat ze deze informatie vervolgens delen naar de Modestraat.

Van Zaane hoopt dat de 'Buurt Buddy's en Beppies' uiteindelijk de programmering van de studioruimte op zich nemen. "Mocht er bijvoorbeeld behoefte zijn aan een salsa-avond, dan kan gezocht worden naar een docent."


Mocht ik een keer onvindbaar zijn, dan weten jullie waar je me in ieder geval NIET moet zoeken. Mocht ik iemand ontmoeten, waarvan ik vermoed dat zhij de buurt is ingedoken om het oor te luisteren te leggen, dan zeg ik niets over mijn behoeftes. Mijn boodschappen doen als het pestweer is, zal wel niet tot de taken van de Modestraat horen.


2 opmerkingen:

  1. Ik zou spontaan verhuisplannen gaan maken. Waarschijnlijk zijn we te oud voor dit creatieve geneuzel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kan het doen en je kan het laten. Ieder zn keus. Er zijn vast talloze mensen die het een prima initiatief vinden en hun talenten er kunnen ontplooien, alleen.....jullie niet.

    BeantwoordenVerwijderen