vrijdag 5 september 2014

Voorbarig

"De mens lijdt dikwijls 't meest door het lijden dat hij vreest, maar dat nooit op komt dagen." Ik heb er al eens op geduid, dat ik nooit last heb van die voorbarige vrees.

Gisteren ging ik dus naar het ziekenhuis voor een longpunctie. De uitslag daarvan zou zomaar kunnen zijn dat er iets kwaadaardigs  in mijn rechterlong aan het groeien zou zijn.

Ter voorbereiding van de punctie werd eerst door een laborante een CT-scan gemaakt, zodat de arts kon zien, waar precies hij zou moeten prikken.  Na een tijdje kwam de arts. Ik had nog een vraag willen stellen, maar daar kwam ik niet aan toe. De arts viel met de deur in huis: de punctie ging niet door. De CT-scan had namelijk uitgewezen dat het te onderzoeken verdachte plekje kleiner was geworden. In overleg met mijn behandelend longarts was daarom geconcludeerd dat voorshands een punctie niet noodzakelijk was.

Over een week spreek ik mijn longarts weer. Ik neem aan dat er over enige tijd opnieuw een foto of scan gemaakt zal worden, om te zien hoe dat plekje zich verder ontwikkeld heeft.

2 opmerkingen: