woensdag 30 april 2014

Ziekenhuis

Hoe kom ik nou weer in het ziekenhuis terecht? Gisternacht werd ik om half twee wakker. Ik deed een plasje en ging weer naar bed. Normaliter slaap ik weer na enkele minuten, maar deze keer niet. Om halfdrie sliep ik nog niet. Ik ging mijn bed uit en ging verder schrijven aan een Beggartalk die grotendeels klaar was. Na een minuut of tien voelde ik een vervelende pijn in het linker deel van mijn borstkas. Ik stelde vast dat het een andere pijn was dan die welke bij een hartinfarct hoort. Het leek me ook niet waarschijnlijk dat een gekneusde rib opnieuw opspeelde. Twee paracetamollen brachten geen verlichting. Dus belde ik tegen vier uur de huisartsenpost. Na enige uitleg werd mij verteld dat over een half uur een huisarts langs zou komen. Die kwam inderdaad, hoorde mijn verhaal aan en beluisterde mij. Zij zag twee mogelijkheden: een pneumothorax (klaplong) of een longontsteking. Om daarover zekerheid te krijgen was onderzoek in het ziekenhuis nodig. Er werd een ambulance gebeld die mij, zonder sirenes en zwaailichten, naar het ziekenhuis bracht. Daar werden thoraxfoto's gemaakt en op diverse plaatsen bloed geprikt. Er werd ook nog een ecg tegenaan gegooid. Dat leidde allemaal tot de conclusie, waaarvan zuster Klivia gisteren al melding maakte: een luchweginfectie. Die zal worden bestreden met antibiotica en andere pillen. Vanochtend heb ik al een stuk of zes pillen geslikt en dan ben ik nog niet eens begonnen aan de pillen die ik zelf heb meegenomen. (Ik hoor net dat ik mijn eigen pillen niet hoef te slikken. )

Ik weet nog niet wanneer ik naar huis mag/kan, maar eerlijk gezegd sta ik niet te trappelen.Wanneer ik rechtop zit, heb ik weinig last, maar liggen en bewegen is pijnlijk.  Ik zie me zelf nog niet vrolijk naar AH fietsen. Onlangs heb ik een reeds geboekte reis naar Kroatië (in augustus) geannuleerd. Ik dacht daarbij aan dit soort onverwachte gebeurtenissen, die ik liever niet meemaak in een land waarvan ik de taal niet spreek.
x

7 opmerkingen:

  1. Ik sms je net, had hier nl al gekeken, maar zag geen bericht. Nu wel. Mooi! Dank voor de update en herstelze jij! Hoop dat de pijn snel wegtrekt en je weer naar huis mag. Dikke kus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beterschap Evert. Ik bevind mijzelf nu ook midden in de mantelzorg. Mijn vader kreeg maandagochtend hartklachten en is dinsdag gedotterd, mijn dementerende moeder logeert nu bij mij. Er gaat een wereld voor mij open...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoop dat je snel weer opknapt. Sterkte ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beterschap!!

    Groet, Peet

    BeantwoordenVerwijderen