donderdag 23 mei 2013

Vragen

Drie jaar geleden kwam Tonio, de zoon van schrijver A.F.Th. van der Heijden, door een ongeluk om het leven  'Tonio' is ook de titel van het boek dat Van der Heijden schreef. Ik heb het boek niet gelezen, maar het is alom goed ontvangen. Ik neem direct aan dat het vreselijk is om je kind te verliezen, zeker als het op zo'n brute en totaal onverwachte wijze gebeurt. Van der Heijden heeft zich gedurende drie jaar nauwelijks in het openbaar vertoond.

In de Volkskrant lees ik: Schrijver A.F.Th. van der Heijden doorbreekt zijn 'zelfopgelegde huisarrest' met een optreden in College Tour. De schrijver heeft na het verkeersongeluk van Tonio lange tijd teruggetrokken geleefd. Exact drie jaar na het overlijden van zijn zoon Tonio, op 23 mei 2010, zal de auteur zijn verhaal doen. Dat verhaal kun je dus vrijdagavond horen.

Een enkele keer kwam Van der Heijden in de afgelopen drie jaar wel eens, letterlijk, in beeld. Elke keer wer daarbij verwezen naar Tonio, zowel de zoon, als het boek. Van der Heijden zal ook bij de uitreiking van de P.C. Hooftprijs op 30 mei aanwezig zijn, om zijn prijs in ontvangst te nemen en zijn nieuwe boek De helleveeg te presenteren. Ik neem aan dat 'De Helleveeg' tijdens de College Tour ook wel een enkele keer genoemd zal worden. De helleveeg, waarmee de auteur terugkeert naar zijn cyclus De tandeloze tijd, zal op 6 juni bij De Bezige Bij verschijnen. Rond die tijd zal er vast wel een actualiteitenrubriek zijn waarin Van der Heijden nog wat meer over zijn nieuwe boek mag vertellen. Hoeveel 'free publicity' kan je krijgen als schrijver?
x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten