zondag 25 november 2012

Duurzaam

Gisteravond werden in 'Kassa' duurzame rookworsten getest. Die rookworsten zelf zijn natuurlijk niet duurzaam, want die verdwijnen vrij snel na aankoop, maar ze worden op dier- en milieuvriendelijke wijze gefabriceerd. Als minst smakelijke kwam de vegetarische rookworst uit de test, wat mij niet direct verwonderde.

De mens is een omnivoor: zhij eet van nature alles, dus ook (andere) dieren. Dat kun je zielig voor die dieren vinden en het is inmiddels wel duidelijk dat het eten van vlees uit ecologisch standpunt bezien niet zo handig is. Er zijn dus redenen genoeg om in ieder geval minder vlees te eten en het is zeer wel mogelijk zonder vlees een aangename en voedzame maaltijd te bereiden. En daar hoef ik geen producten bij die lijken op een hamburger, een rookworst, of kipsaté, maar die gemaakt zijn van plantaardige eiwitten, waaraan dan weer kunstmatige smaakstoffen zijn toegevoegd. De meeste plantaardige eiwitten smaken het lekkerste in hun originele vorm.


=========================

Ik heb 41 dagen niet gerookt. (Wordt vervolgd.)

=========================
x

3 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens. Zo wordt het van plantaardige eiwitten die misschien wel heel lekker zijn in hun originele vorm, een namaak- rookworst, -hamburger of wat dan ook. Namaak is nooit zo goed als het origineel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het enige dat ik wel eens eet, zijn falafels die gemaakt zijn van kikkererwten en soja. Als ik vegetarisch eet (wat heus wel eens voorkomt) dan laat ik gewoon vlees en alles wat daar op moet lijken, weg. Wat noten erdoor, een stukje kaas, een eitje...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook ik haat vegetarische produkten die eruit zien als (goedkope) vleesprodukten. Beetje creatief zijn in de keuken en je hebt ze ook totaal niet nodig!!

    BeantwoordenVerwijderen